sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Budinca de dovlecel.






Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
10 dovlecei subtiti(mici si cruzi).
400 gr branza de oaie(tare).
400 gr cascaval de oaie(tare).
5 oua.
150 gr branza feta.
1 ceasca de lapte dulce.
sare,piper proaspat macinat,menta uscata sau verde,vegeta fara sare.

Mod de preparare:
Dam pe razatoarea mare cascavalul si branza.Spalam si curatam dovleceii,ii taiem rondele si ii vom pune intr-o tava de yena.Vom pune un rand de dovlecel,un rand de branza,un rand de dovlecel,un rand de cascaval,si asa pana sus,deoarece deasupra vom pune cascaval ras din abundenta.Adaugam o ceasca de lapte dulce, cat sa acopere randurile de doblecel si dam la cuptor pentru cel putin 60-80 de minute la foc mic.Inainte cu 15 minute de a inchide focul la cuptor,scoatem tava si adaugam ouale batute spuma si branza feta de capra taiata cubulete, care este foarte moale si se va intinde pe budinca.Aceasta branza este foarte delicioasa si destul de sarata,astfel incat numai este nevoie de sare.Presaram si un praf de menta si bagam, iar la cuptor pentru inca 15 minute.Mentionez ca lasam budinca sa se raceasca in cuptor si apoi o taiem.Este o budinca tare delicioasa si fara prea multa grasime.Pofta buna !!!

Un comentariu: