duminică, 8 noiembrie 2009

Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti.






Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 pastravi eviscerati.
400 gr taitei chinezesti.
2 rosii.
4 linguri sos de soia(soy sauce).
2 lingurite ulei de nuca.
2 lingurite ulei din samburi de struguri.
sare,piper proaspat macinat,un praf de menta uscata.

Mod de preparare:
Pastravul curatat si spalat il punem intr-o tava de yena,peste care adaugam condimentele pe care le dorim,rosiile taiate si presaram si 2 lingurite de ulei din samburi de struguri,apoi il dam la cuptor,pentru 30 de minute.Separat firbem apa pe care apoi o vom pune peste taitei, punem un capac si ii lasam sa se umfle.Acesti taitei sunt prefierti.Dupa ce s-au umflat ii scurgem bine de apa,punem ce condimente dorim si punem la fiecare portie cate o lingura de ulei de nuca si sos de soia fara sare.Acest ulei le va da o savoare deosebita.Dupa 30 de minute scoatem pestele, langa care adaugam si taiteii si ca decor punem rosiile care au fost la cuptor puse peste peste.Este o mancare foarte delicioasa si foarte sanatoasa.Pofta buna !!!

Un comentariu: