duminică, 1 noiembrie 2009

Bors de perisoare,din carne tocata de curcan.







Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1,5 kg carne tocata de curcan(Carrefour).
3 morcovi potriviti nu prea mari.
2 cartofi.
1 ceapa rosie.
1 cescuta orez.
1 cana de dovleac dat pe razatoare.
4 oua(eu fac ciorba intr-o oala de 6 l).
1 l bors.
faina,pentru perisoare.
1 leustean verde.
sare,piper proaspat macinat,vegeta fara sare,un praf de menta.

Mod de preparare:
Curatam zarzavatul,il spalam,il taiem si apoi il punem in oala la fiert.Separat facem perisoarele,eu le dau prin faina.Dupa ce a fiert bine zarzavatul,punem perisoarele din carne de curcan,turnam o cana de apa rece,deasupra ca sa se fragezeasca perisoarele si sa se ridice deasupra.Aceste perisoare fierb cam in circa 15 minute,potrivim de sare(vegeta fara sare)si ce condimente mai dorim,o lasam cam 10-15 minute cu capacul pus,dupa care,adaugam 4 oua batute spuma cu putina ciorba,amestecam cu o lingura de lemn,ca sa nu se sparga perisoarele.Tocam un leustean cat mai marunt si il punem in ciorba.Aceasta ciorba merge cu un ardei iute,sau o ceapa rosie.Pofta buna !!!

Un comentariu: