miercuri, 4 noiembrie 2009

Tort Tiramisu,cu afine de padure.






Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 pungi cu piscoturi(Carrefour).
500 gr mascarpone(Carrefour).
8-10 linguri cu zahar(dupa preferinte).
250 gr smantana.
500 ml frisca lichida
1/2 pliculet gelatina(pliculet mic de la dr Otker).
1/2 pliculet intaritor de frisca Dr Oetker.
1 pliculet Arome Naturel Vanille-Bourbon.
200 gr afine.
50 gr Amaretto.
50 gr lichior de cafea.
4 pliculete de ness.

Mod de preparare:
500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugam o lingura de zahar si un pliculet de zahar vanilat de la dr Otker,1/2 pliculet de gelatina(care se inmoaie in putina apa,o lasam sa se umfle si apoi o tinem putin pe flacara,amestecand incontinuu),1/2 pliculet de intaritor de frisca Dr Oetker apoi o bagam la frigider,cel putin 30 minute.
Mascarpone se amesteca cu 10 linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat de la dr Otker,250 gr smantana se amesteca totul cu mixerul.
Se amesteca la urma crema mascarpone cu frisca de la frigider, se amesteca de jos in sus cu o spatula de lemn.
''Siropul'' : 400 gr lichid din apa, zahar,50 gr Amaretto,50 gr lichior de cafea,4 pliculete de ness,1 pliculet Vanilla Bourbon,totul se pune intr-o craticioara si se fierbe pe foc pana se dizolva zaharul, apoi il dam la racit.In total trebuie sa avem cel putin 500 gr lichid.
Scoatem piscoturile pe care le trecem prin siropul facut pentru tort.Atentie marita nu se inmoaie prea tare,doar se trec prin siopul obtinut.Se pun randuri randuri,de piscoturi peste care se agauga crema din abundenta.La urma se orneaza cu frisca, peste care se adauga afinele.Este un tort racoritor,foarte delicios si gustos.Pofta buna !!!

Un comentariu: