joi, 5 noiembrie 2009

Ficatei de pasare inveliti in bacon.






Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg ficatei de pui.
15 sau 20 de felii de bacon.
1 kg cartofi pentru fiert.
100 gr unt(pentru piureul de cartofi).
50 ml lapte dulce.
200 ml ulei de palmier nehidrogenat.
sare,piper,cateva frunzulite de menta pentru ornat.

Mod de preparare:
Punem cartofii la fiert pentru piureu.Spalam ficateii de pasare si ii punem intr-o strecuratoare la scurs.Dupa ce s-au scurs luam fiecare bucata de ficat si o infasuram in bacon pe care o vom prinde cu o scobitoare sau doua,depinde cat de mare este bucata de ficat.Pregatim tigaia in care prajim ficateii,uleiul trebuie sa fie deja incins.Dupa ce i-am prajit pe ambele parti(cate 2 minute pe fiecare parte) ii punem intr-un vas de yena si ii vom baga la cuptor pentru 10 sau 15 minute.Asa ficateii isi vor lasa in vas surplusul de ulei.Pregatim piurel de cartofi, adaugand lapte si putin unt.Este o mancare tare gustoasa si alaturi putem servi o salata de castraveti acri si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

3 comentarii:

  1. Este un aperitiv bun, cu o garnitura foarte delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata bine si sunt deosebit de gustosi.

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu fac asa ficateii cateodata.sunt foarte buni.eu ii fac direct fara pre-pegatire.dar unde gasesti tu ulei de palmier nehidrogenat ?

    RăspundețiȘtergere