vineri, 6 noiembrie 2009

File de curcan, la tava cu salata.






1 file de curcan,circa 2 kg.
1 salata mare.
1 gulie mare.
3 rosii.
2 cepe rosii.
4-5 catei de usturoi
2 linguri de ulei din samburi de struguri.
1 cub unt.
1 lingura ulei de nuci.
1 ceasca vin alb.
sare,piper proaspat macinat,vegeta fara sare,un praf de menta uscata sau cine doreste poate sa puna si menta verde daca are.

Se spala bine fileul,se curata de pielita,se lasa la scurs.Intr-o tava de yena,punem fileul, peste care adaugam,un sos facut din usturoi stors la presa(cleste de usturoi),amestecat cu 1 lingurita de ulei din samburi de struguri,sare,piper,vegeta fara sare,un praf de menta,1 lingura smantana(12%grasime) pe care il vom freca bine ca pe maioneza.Acest sos rezultat il punem peste fileul de curcan,adaugam si cubuletul de unt peste fileul de curcan si cescuta de vin si il bagam la cuptor cu capac sau folie de aluminiu pentru 35-40minute.Separat facem o salata din:salata rosie,gulie taiata cubulete,rosii,ceapa rosie,taiata julien,sare piper,vegeta fara sare,1 lingura de ulei de nuci,1 lingura ulei din samburi de struguri. Verificam daca fileul este bine patruns,il scoatem si il vom pune pe un platou,alaturi de o salata de cruditati.Pofta buna !!!

Un comentariu: