duminică, 1 noiembrie 2009

Ficatei de curcan cu risotto.






Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg ficat de curcan.
1 ceasca de orez.
3-4 catei de usturoi.
100 gr dovleac (pulpa).
1 ardei rosu capia.
1 ceapa rosie.
100 gr kaizer.
ulei de palmier nehidrogenat (pentru prajit).
2 linguri de ulei din samburi de struguri pentru parjit (ceapa si kaizerul).
vegeta fara sare, piper proaspat macinat, un praf de menta.

Mod de preparare:
Spalam si lasam la uscat ficateii si apoi ii vom pune in tigaie la prajit in ulei de pallmier, nehidrogenat. Vom intoarce mereu ficateii, ca sa nu se prinda, vor fi gata in 7-10 minute, cine doreste mai in sange, ii va lasa mai putine minute la prajit. In alta tigaie punem la prajit un minut ceapa, la care adaugam si kaizerul taiat cubulete. Dupa ce le-am prajit un pic, adaugam orezul care, in prealabil a fost spalat si scurs. Adaugam supa de legume, cam de 3 ori, cat a fost orezul si lasam sa fiarba la foc mic (15 minute este de ajuns). Acest orez ''bob de aur'' fierbe foarte repede. Va urez sa aveti pofta!

Un comentariu: