luni, 2 noiembrie 2009

Piept de pui, cu spaghete si sos bolognesse.






Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
4 piepti de pui.
500 gr spaghete.
1 cutie sos gros de rosii(Passata Di Pomodoro).
50 gr unt pentru apa in care fierb spaghetele.
2 catei de usturoi pisati.
o ceapa mica rosie.
sare,piper proaspat macinat,cimbru maruntit(Kotanyi),plante aromatice pentru carne de pasare(Kamis-condimente).Toate aceste plante se pun dupa preferinte.

Mod de preparare:
Se spala pieptul,se sterge si se pune pe gratarul rotund cu apa si capac.Spaghetele se pun intr-o craticioara dupa ce a dat apa in fiert.Cu o lingura de lemn amestecam ca sa nu se prinda.In momentul cand apa fierbe, mentionez ca pun 50 gr de unt in apa si un strop de sare. Untul da o savoare extraordinara la spaghete.Se fierb conform cu indicatiile de pe punga(eu le fierb intre 8 si 10 minute)se pune un capac la craticioara si le lasam pana le servim.Separat facem sosul.Sosul de rosii Pomodoro la care adaugam ceapa tocata marunt si 2 catei de usturoi pisati.Se pun toate aceste ingrediente intr-o tigaita mica de teflon pe flacara mica de la aragaz si lasam sa fiarba incet.Eu personal adaug si o lingura de unt,pentru savoare si cate putin din:sare,piper,cimbru maruntit,plante aromatice pentru carne de pui si le amestecam bine si le lasam cam 5 sau 7 minute sa fiarba pe aragaz la foc mic.Mentionez ca nu prajesc ceapa si usturoiul pisat le pun in sosul Pomodore. Acest sos se pune peste spaghetele fierbinti,alaturi de pieptul de pui.Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu