miercuri, 4 noiembrie 2009

Supa de rosii, cu galusti din gris.






Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 kg de rosii bine coapte(de gradina).
200 gr gris alb.
3 oua.
un varf de lingurita de bicarbonat.
sare,piper,condimente.

Mod de preparare:
Se spala rosiile, se pun intregi la fiert pentru cel putin 15-20 minute.Stingem focul si le lasam putin sa se racoreasca.Scoatem rosiile pe rand din oala si le curatam de pielite si apoi le bagam la blender(sau robot).Dupa ce le-am stors in blender le punem din nou in oala, cu putina vegeta si pregatim galustile.Spargem ouale intr-un castron si adaugam grisul in ploaie, il amestecam bine sa nu faca cocoloase si adaugam si un varf de lingurita de bicarbonat si putina apa minerala.Apa se pune in functie de cat de tari sau moi le dorim.Bicarbonatul se pune ca sa iasa galustile pufoase,dar foarte putin ca altfel se desfac.Tot in galusti eu adaug si un pic de sofran ca sa iasa galustile galbene.Aceasta supa, este supa noastra preferata, pentru ca putem sa o mancam rece de la frigider,deoarece eu nu pun deloc ulei in ea..Pofta buna !!!

Un comentariu:

  1. Este o supa,foarte gustoasa,pe care o putem servi vara rece de la frigider,iar iarna o putem manca fierbinte.

    RăspundețiȘtergere