luni, 2 noiembrie 2009

Tort cu crema de vanilie si mure.






Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 blat de tarta(Carrefour).
1 plic crema de vanilie de la Dr Oetker.
200 ml lapte pentru plicul de crema.
200 ml frica lichida Hulala.
5 linguri de zahar(cine doreste mai dulce pune mai mult).
1 lingurita ness.
50 ml apa.
1 plic Bourbon-vanille Aroma- Dr.Oetker.
50 gr amaretto sau 50 gr lichior de cafea.

Mod de preparare:
Se face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam la frigider.Cand facem crema se amesteca impreuna praful de vanilie cu laptele si smantana lichida,plus cele 5 linguri de zahar se freaca intai la treapta intaia si apoi 3 minute la treapta a treia(adica tare)Insiropam blatul de tarta cu 1 lingurita de ness,50 gr Amaretto(sau lichior de cafea) plus plicul de Bourbon-Vanille,50 ml apa si apoi turnam siropul peste blatul de tarta.Se intinde si crema de vanilie peste blat.Apoi ornam tarta cu mure pe care le-am spalat bine si le-am lasat la scurs in strecuratoare.Dupa ce l-am ornat il bagam cel putin 2 ore la frigider,pentru ca aceasta tarta merge servita rece.Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu