luni, 2 noiembrie 2009

Tort de pere,cu crema de iaurt.






Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 blat de cacao(Kaufland).
Pentru crema:
6 linguri zahar brun.
2 linguri zeama de lime.
2 plicuri zahar vanilat.
2 plicuri gelatina pudra Dr.Oetker.
300gr smantana Covalact 15% grasime.
500 ml frisca vegetala Hulala(produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale).
300 gr crema de iaurt.
300 gr branza de vaci dulce.
2 lamai(pentru zeama,in care lasam perele).
14 piscoturi de sampanie.
Pentru decor:
200 gr afine de padure.
2 pere(pere tari,pentru decor).
cateva boabe de struguri albi si negri pentru decor.

Mod de preparare:
Crema:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,(circa 5 minute)apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea complecta si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust,eu am pus 6 linguri de zahar).Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de jos in sus.Se obtine o crema spumoasa.
Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar,se aseaza blatul,se insiropeaza cu putin sirop de afine,pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata creama.Peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop.Pentru ca sa se intareasca crema dam la frigider tortul pentru 3 ore.Partea cea mai frumoasa vine cand finisam tortul.Taiem boabele de struguri in jumatati, perele in felii foarte subtiri.Mentionez ca feliile de pere se pun in sucul de la 2 lamai,ca sa nu se innegreasca.Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia,am pus poze cu pasii pe care i-am folosit in montarea tortului.Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu