duminică, 1 noiembrie 2009

Ciorba cu afumatura.







Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 kg carne afumata (afumatura, ciolan coaste).

3 gogosari.

1 ceapa rosie.

2 radacini de patrunjel.

2 morcovi.

3 cartofi rosii.

2 kg bors.

2 legaturi de leustean.

sare, piper proaspat macinat, vegeta fara sare.

Mod de preparare:
Spalam si portionam carnea de pus in ciorba. Eu am avut si coaste si ciolan afumat. Lasam carnea sa fiarba bine. Curatam zarzavatul, il tocam si dupa ce spumuim carnea, turnam tot amestecul de legume in oala sa fiarba mai departe cu carnea.Intre timp,punem intr-o craticioara separat borsul sa se incalzeasca si sa dea in cateva clocote inainte sa-l punem in ciorba. Dupa ce au fiert si zarzavaturile, le incercam, sa vedem daca sunt fierte bine,punem si borsul,lasam sa dea in cateva clocote. Potrivim de sare si piper, punem si leusteanul tocat marunt,inchidem focul si punem capacul la oala si lasam ciorba sa se odihneasca.Cine doreste poate sa bata si vreo 5 oua la ciorba, sigur ii va da o savoare mai buna. Pofta buna!

Un comentariu: