Ingrediente:
280 gr unt.
280 gr faina.
280 zahar.
6 oua.
500 ml frisca Hulala.
1 plic zahar vanilat.
1 praf de copt.
visine din compot pentru ornat.
esenta de rom sau de vanilie.
10 jumatati de nuci.
Mod de preparare:
Se freaca bine untul cu zaharul pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina si albusurile batute spuma tare(cu 2-3 linguri de zahar)si se amesteca in coca de jos in sus cu o spatula de lemn.Adaugam si esentele pe care le dorim.Se unge o tava cu unt,se toarna compozitia in ea si deasupra asezam cateva jumatati de nuca.Se introduce tava in cuptorul preincins la 180g celsius.Verificam prajitura cu o scobitoare sa vedem daca este gata.Negresa trebuie sa stea cam 40-50 de minute,in cuptor dupa care o lasam sa se raceasca in cuptor.Intre timp,punem si frusca Hulala, intr-un blender sau robot si o batem ca sa avem pentru ornat negresa.Taiem negresa in ce forma dorim,dupa care o ornam cu frisca batuta si adaugam si cate o visina din compot sau daca avem visine puse pentru iarna la borcane.Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu