duminică, 8 noiembrie 2009

Lasagna cu carne tocata din piept de pui.






Timp de preparare:
60 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 kg carne tocata din piept de pui.
1 cutie rosii tocate in bulion(Pomodore).
1 cutie Lasagna foi italienesti(italienesti sunt cele mai bune si se numesc'Agnesi lasagne').
2 oua si cascaval cat va place.
3 linguri ulei extravirgin din masline.
2 linguri Pesto alla Genovese.
1 lingura menta uscata.
3 linguri Reflets de France(este un sos de bulion frantuzesc, care se gaseste in Carrefour).
1 lingurita nucsoara rasa.
2 cepsoare rosii.
Cascaval ras dupa pofta inimii.
Sare, piper si alte mirodenii.

Mod de preparare:
Carnea tocata din piept de pui se caleste impreuna cu doua cepsoare rosii in 3 linguri de ulei extravirgin de masline.Adaugam jumatate din cutia de rosii tocate(Pomodore),cele trei linguri de bulion(Reflets de France),lingura de nucsoara rasa,lingura de menta uscata,cele doua linguri de Pesto alla Genovese si calim cam 5-7 minute mestecand in permanenta.La urma adaugam sare,piper si alte mirodenii dupa gustul fiecaruia.Multa lume foloseste sos bechamel,eu nu folosesc deoarece ne face rau,dar fac un sos din doua linguri de amidon alimentar desfacut in lapte dulce,pe care il torn peste compozitia din tava.Apoi incepem sa punem un rand de foi Lasagne Agnesi, un rand de carne.Dupa ce am terminat de pus in tava tot, adaugam cealalta jumatate de rosii tocate in bulion si apoi venim cu laptele amestecat cu cele doua linguri de amidon.Lasam la cuptor cel putin 60 de minute(daca este nevoie de mai mult, lasam mai mult pana scade sosul.La urma cu 10 minute inainte sa inchidem focul punem cascavalul ras,amestecat cu doua oua.Eu personal mananc lasagna cu smantana sau iaurt pe deasupra si daca am si rosii mici(cherry)mai motzez si cu rosii micute. Pofta buna !!!Si voie buna !!!

Un comentariu: