sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Friptura de vita, cu ciuperci champignion.






6 fripturi de vita.
250 ml vin rosu.
14 ciuperci champignion.
300 gr cascaval ras Penteleu.
3 carnaciori afumati.
3-4 cateii de usturoi.
sare, piper proaspat macinat,un praf de menta uscata si alte condimente dupa preferinte.

Fripturile de vita se pun in vin pentru cel putin 12 ore.Eu le las de seara pana a doua zi la pranz, cand incep sa pregatesc meniul.Scoatem fripturile din baitul de vin,le clatim cu un jet de apa,le lasam la scurs cateva minute, apoi le punem in tava la cuptor cu putina apa si doua linguri de vin rosu,cateii de usturoi taiati marunt,adaugam si condimentele care ne plac si bagam friptura la cuptor cu o folie de aluminiu pusa pe tava.Friptura ar trebui sa stea cel putin 90 de minute,acoperita,ca sa se fragezeasca la abur si sa se evapore continutul de lichid.Intre timp,curatam ciupercile,le spalam le lasam la scurs cateva minute, dupa care le umplem cu cascavalul ras si le bagam la cuptor,pentru 10-15 minute.Mentionez ca eu nu adaug nimic in afara de cascaval.Ciupercile isi vor lasa,apa din ele,deoarece ciuperca contine multa apa.Cand sunt gata le scoatem,le punem pe un platou si adaugam si friptura de vita.Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu