duminică, 8 noiembrie 2009

Tarta cu capsuni,ananas, afine si migdale tocate.






Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg capsuni(capsuni alese).
2 cutii de ananas compot(bucati).
1 borcan compot de afine(Kaufland).
200 gr unt.
350 gr faina.
3 galbenusuri.
150 gr zahar.
1 plic zahar vanilat Dr Otker.
1 plic migdale tocate(Kaufland).
2 plicuri gelatina rosie(Kaufland).
un praf de sare.

Pentru crema:
2 plicuri crema pentru prajituri de lamaie(Kaufland).
500 ml lapte la cutie (pasteurizat).
3 linguri zahar pudra.

Mod de preparare:
In primul rand se face coca pentru blatul de tarta astfel:
200 gr unt lasat la temperatura camerei in prealabil se amesteca cu 150 gr zahar si apoi punem cate un galbenus pe rand,un praf de sare, si zaharul vanilat la urma,se amesteca bine cu mixerul pana se face o crema.Punem faina pe planseta si adaugam faina treptat.Bagam intr-o punga de plastic coca in frigider pentru 30 sau 40 de minute pana se intareste putin.Dupa 30-40 minute scoatem coca si o rulam cu sucitorul, apoi o luam pe sucitor si o punem in tava de tarta, o modelam cum dorim si o bagam la cuptor pentru 30 minute.
Intre timp facem crema de lamaie pe care o punem peste tarta astfel:
Intr-un vas inalt se toarna 500 ml lapte rece de la frigider.Se toarna continutul celor doua plicuri de praf crema de lamaie peste lapte si se adauga 3 linguri de zahar pudra.Se amesteca la viteza mica la inceput,apoi se amesteca 3 minute la viteza maxima cu mixerul.Se obtine o crema consistenta, pe care o bagam la frigider, pana este gata aluatul de tarta si racit.Peste tarta punem crema din abundenta si apoi ornam cu jumatati de capsuni un rand,apoi un rand de ananas,printre spatiile ramase punem afine din compot(eu am pus afine crude) si migdale tocate.

Pentru gelatina se procedeaza astfel:
2 plicuri de gelatina tort-gelee(rosu)peste care punem 2 linguri zahar si 250(200 este de ajuns,pe plic scrie 250,dar cel mai bine puneti 200ml la un plic) ml apa sau suc de la cutia de ananas.Se pune lichidul incet si se mesteca continuu, apoi acest amestec il punem pe flacara de la aragaz, data foarte incet si amestecam incontinuu.Imediat se distribuie peste tarta, de la mijloc,aceasta urmand sa se distribuie catre margini,ajutand-o cu o lingura de lemn sau o spatula de intins crema. Totul se face rapid si apoi bagam tarta la frigider.Este o tarta foarte buna si racoritoare pentru perioada verii.Pofta buna !!!

Un comentariu: