sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Rosii umplute cu cascaval,sunca,ciupercute si orez.






Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
12 rosii sanatoase(adica mari).
300 gr sunca afumata de porc.
400 gr cascaval ras.
10 ciupercute intregi pentru tocat(din conserva).
1 catel de usturoi.
1 legatura de patrunjel.
100 gr orez prefiert.
sare,piper proaspat macinat,legume delikat.

Mod de preparare:
Se spala rosiile ,le taiem un capacel si le scobim cu o lingurita,scoatem miezul cu atentie sa nu le zdrobim.Separat dam cascavalul pe zazatoare,tocam sunca afumata de porc in cubulete mici,taiem si ciupercile.Amestecam intr-un castron:cascavalul,sunca,ciupercutele,patrunjelul tocat cat mai mic,delikat legume,piper proaspat macinat,usturoiul pisat(doar 1 catel),100 gr orez prefiert,iar pulpa care am scos-o din rosii o tocam marunt cu zeama cu tot amestecam si apoi umplem rosiile.Rosiile astfel umplute le punem intr-un vas de yenna,picuram pe deasupra rosiilor cate putin ulei de masline extravirgin,punem capacelele la rosii,punem si capacul de la vasul yenna si bagam la cuptor pentru o ora.Aceasta reteta am luat-o din Carticica Practica.Este o reteta super-gustoasa,cascavalul afumat si sunca afumata,dau o savoare aparte rosiilor umplute.Putem servi si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu