vineri, 26 februarie 2010

Piept de curcan cu cartofi natur.





Ingrediente. 1 kg file de piept de curcan. 1 kg cartofi albi de salata.(Carrefour).
1 salata alba(chinezeasca),1 ardei gras rosu,2 rosii,ceapa rosie,castravete. 2 linguri cu ulei de masline extravirgin. 1 cub unt pentru cartofi. sare piper,(tarhon uscat,piper boabe roz)condimentele care ne plac mai mult.
Mod de intrebuintare. Spalam bine si portionam fileul de curcan.Punem pe gratar si il vom lasa 15 minute pe o parte si 15 minute pe cealalta parte.Eu il tai un pic mai subtire ca sa se faca mai repede si mai bine.Tot secretul este in gratarul acela care are apa,pentru ca se face un pic la abur.Daca spre sfarsit dau flacara un pic mai mare,se va face un pic crocant si are un gust mai bun.Fileul mai intai il ung cu ulei de masline extravirgin,dar nu excesiv de mult,il dau cu sare,piper roz,un praf de tarhon.Curatam cartofii si ii vom pune intr-o tava yena la cuptor,pentru 50 sau 60 de minute.Mentionez ca pe acesti cartofi vom pune bucatele de unt din loc in loc si condimentam cu ce ne este pe plac.Separat vom face o salata din varza alba chinezeasca,2rosii,1ardei gras rosu,1 castravete si ceapa rosie.Cand toate sunt gata preparate, le vom pune pe un platou,iar ornatul depinde de gustul fiecaruia.Salata nu trebuie sa lipseaca de la nicio masa cu carne..Pofta buna !!!

2 comentarii:

  1. CE rumos gatesti! Mie mi-au ramas ochii la tortul alb, cu mure! Arata superb! Am facut si eu dulceata de mure si e delicoasa! Tort, inca nu!
    E intr-adevar arta culinara, aici, la tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. draga carmen te asteapta un martisor intr0un cub de primavara,la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere