miercuri, 24 februarie 2010

Somon cu cartofi prajiti si salata Rucola.






Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
5 medalioane de somon.
1 lamaie.
1 kg cartofi albi la punga din Carrefour(sunt pungi cu cartofi albi foarte fragezi,aproape ca cei noi,care se topesc in gura de buni ce sunt).
300 ml ulei de masline extravirgin.
vegeta, piper proaspat macinat(piper boabe roz,nu sunt foarte piperate), un praf de menta uscata,un praf de tarhon uscat si alte co ndimente care ne plac mai mult(condimente speciale la plic pentru peste).

Dupa ce am spalat si curatat pestele il bagam la cuptor, pentru 30 de minute.intr=o tava de yena.Daca tava nu are capac putem pune o folie de aluminiu,este foarte important ca somonul sa se faca in abur.Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor si dam la o parte capacul sau folia de aluminiu si il lasam sa prinda o crusta deasupra inca 10 minute. In acest timp curatam si pregatim cartofii pentru prajit. Incingem 300 ml ulei de masline extravirgin, intr-un tuci si prajim cartofii in el. Dupa ce i-am prajit, ornam pe farfurie somonul, cartofii, rucola. Separat facem o salata verde, amestecata cu Rucola. Ornatul pe farfurie, ramane la aprecierea celui care o face. Este o mancare foarte usoara si foarte gustoasa, alaturi de un pahar de vin alb. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu