marți, 9 februarie 2010

Budinca din penne rigate cu branza de vaci si stafide.






1 pachet penne rigate pasta d'oro 500 gr.
500 gr branza de vaci proaspata.
200 gr smantana 12,5% grasime.
200 gr cascaval ras.
5 oua.
10 linguri de zahar.
1 plic zahar vanilat Dr Oetker.
100 gr stafide.
4 linguri de unt.
1 pahar lapte dulce.
5 sau 6 linguri de parmesan.
Prima data fierbem pastele(penne rigate).Punem apa la fiert cu un praf de sare si cand apa da in clocot punem pastele in apa,adaugam 2 linguri de unt in apa si le fierbem conform cu instructiunile de pe plic.Cand sunt gata fierte scoatem pastele,le punem intr-o strecuratoare,le clatim cu un jet de apa rece.Separat pregatim branza de vaci cu ouale,cele 10 linguri de zahar,stafidele,100 gr smantana 1 pliculet de zahar vanilat.Amestecam totul cu mixerul si apoi le adaugam in tava in care am pus pastele si le amestecam bine. Pe deasupra vom pune un pahar de lapte dulce,doar cat sa le acopere,le dam la cuptor cu folie de aluminiu pe deasupra.Dupa 30 de minute le scoatem si vom pune 2 linguri de unt din loc in loc si adaugam si cascavalul ras.Bagam tava din nou la cuptor pentru 20 de minute fara folie sau capac.Lasam liber ca sa se prinda o crusta deasupra.Cine mai doreste sa puna mai mult cascaval sau branza,isi poate pune in farfurie cand serveste separat.Mie personal imi place aceasta budinca si cu cateva linguri de parmesan pe deasupra,atunci cand este calda.Pofta buna !!!

3 comentarii:

  1. Carmen ce bune trebuie sa fie, nu am mai facut de mult, o trec pe lista de asteptare.

    RăspundețiȘtergere
  2. mi s-a parut ca am postat ieri aici,dar pare ca m-am inselat.poate pe gustos.si eu faca asa ceva dar fara cascaval.e buna rau !

    RăspundețiȘtergere
  3. mi s-a parut ca am postat ieri aici,dar pare ca m-am inselat.poate pe gustos.si eu faca asa ceva dar fara cascaval.e buna rau !

    RăspundețiȘtergere