marți, 2 februarie 2010

Crap la cuptor cu orez,dovleac razuit si plante aromatice.






Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
4 bucatele de fileuri de crap.
1 ceasca de vin(50 ml vin alb).
1 ceasca de orez(200 gr).
2 linguri de unt.
100 gr dovleac razuit.
Plante aromatice.
optional sare,piper proaspat macinat,vegeta fara sare(plafar bio),curry,tarhon uscat,menta uscata,rozmarin,tarhon.

Mod de preparare: Orezul se spala bine in cateva ape si apoi il punem la fiert conform cu indicatiile de pe punga de orez.In apa in care fierb orezul pun 2 linguri de unt,un praf de vegeta,un praf de curry,un praf de rozmarin si o mana de dovleac razuit(100 gr).Se stie ca la cantitatea de orez, se pune de 3 ori cantitatea de apa si il fierb pana infloreste orezul,dar atat cat sa mai ramana lichid,deoarece dupa ce l-am fiert inchid focul si pun capacul la craticioara si il mai las cateva minute asa acoperit.Separat punem intr-o forma de yena bucatile de file de crap,adaugam ceasca de vin(50ml vin alb),sare,piper proaspat macinat,curry,un praf de tarhon uscat,rozmarin si bagam la cuptor pentru 25 sau 30 de minute.Pestele se face rapid,mai ales daca are si capac,este mai suculent si mai delicios.Dupa ce s-au pregatit ambele feluri,le vom pune pe un platou si vom servi,alaturi de un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

Un comentariu:

  1. Pestele ,asa dupa cum de-altfel o stii, este unul din preparatele care imi plac foarte mult...........ca si tie.
    O reteta foarte buna si o prezentare pe masura.
    Felicitari,Carmen!

    RăspundețiȘtergere