marți, 23 februarie 2010

Rasol alb de porc cu ciuperci champignion.






Ingrediente:
1 1/2 ciuperci champignion.
2 bucati de rasol alb de porc.
2 cepe rosii.
2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin.
5 cateii de usturoi.
2 linguri amidon alimentar.
sare,piper proaspat macinat,marar uscat,patrunjel uscat,vegeta fara sare.

Mod de preparare: Curatam ciupercile,rupem cotorul si apoi le spalam in cateva ape.Le punem la scurs.Curatam ceapa si o taiem cat se poate de fin,dupa care o calim in 2 linguri de ulei de masline.Mentionez ca nu prajesc ceapa,doar o calesc un minut,dupa care adaug rasolul alb taiat cubulete.Amestecam incontinuu,ca sa nu se prinda,dar si carnea isi mai lasa zeama.Punem si ciupercile pe care le rupem cu mana,sau le taiem.Deoarece ciupercile de data aceasta au fost mai mari,merg si rupte cu mana.Adaug o ceasca de apa,nu prea multa apa,deoarece ciupercile isi vor lasa destula zeama si 5 cateii de usturoi curatati si zdrobiti cu lama cutitului.Pun catelul de usturoi pe tocator si cu lama cutitului ii zdrobesc un pic.Asa pus usturoiul in mancare nu va produce rau la stomac(am retinut acest lucru de la Euforia cuisine).Bagam craticioara la cuptor,cel putin 40 de minute.Dupa 40 de minute,scot din sosul din craticioara.Incet si cu mare atentie punem intr-o cana 2 linguri de amidon alimentar,peste care venim cu cate putin sos,pana se va face ca o pasta.Mai adaugam sos pana se va face ca o smantana si il adaugam in craticioara,asezonam cu ce condimente dorim(sare,piper proaspat macinat,tarhon uscat,marar uscat,patrunjel uscat,etc),mai picuram inca o lingura de ulei extravirgin de masline si bagam din nou la cuptor pentru inca 15 minute.Servim cu o salata de gogosari sau de castraveciori.Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu