luni, 8 februarie 2010

Copane de curcan cu garnitura de cartofi si ciuperci umplute.






2 pulpe de curcan mari.
500 gr cartofi roz.
1 lingura de ulei de masline extravirgin pentru cartofii la cuptor.
3 sau 4 linguri de apa pentru cartofii la cuptor.
10 ciuperci mai mari.
10 linguri de cascaval ras.
1 ceasca de vin(50 ml vinalb).
1 salata verde.
1 ardei gras rosu.
1 legatura de ridichi rosii.
1 legatura ceapa verde.
2 linguri de parmesan ras pentru salata
1 lingura de ulei de masline extravirgin pentru salata.
1 lingura de otet de mere pentru salata.
sare,piper roz boabe,vegeta(fara sare bio).
Copanele se curata, se spala bine se cresteaza cu un cutit din loc in loc,ca sa se faca bine carnea la mijloc.Apoi le punem intr-o tava de teflon la cuptor,le asezonam cu sare si piper roz boabe.Adaugam si o cescuta de vin,acoperim tava cu o folie de aluminiu sa se faca mai mult in abur.Mie personal imi place carnea sa fie suculenta,nu uscata,de aceea pun vin in amestec cu apa si condimente.Le lasam la cuptor intre 30 si 40 de minute.Le verificam sa vedem daca s-au facut despicand cu un cutit carnea de pe os.Separat, spalam salata,curatam legatura de ceapa verde si ridiche,ardeiul gras rosu,le taiem si pregatim salata,care apoi o asezonam cu ce condimente ne plac mai mult.Eu pun un strop de sare si piper,1 lingura de ulei de masline,1 lingura de otet din mere,iar pe deasupra pun cateva linguri de parmesan.Curatam si spalam ciupercile si le umplem cu cascaval ras,apoi le bagam la cuptor cu folie de aluminiu pe deasupra pentru 30 de minute.Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete,ii punem intr-o tava de teflon,punem sare,piper proaspat macinat,1 lingura de ulei de masline extravirgin si cateva linguri de apa,amestecam bine si dam la cuptor pentru 30 sau 40 de minute cu folie de aluminiu pe deasupra.Cand toate sunt gata punem pe platou dupa imaginatia fiecaruia,cum dorim si cum ne place.Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu