Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
4 copane de pui mari.
1 cana de orez salbatic.
2 linguri de piper boabe roz.
3 linguri de miez de floarea soarelui(prajit in prealabil).
1 ceasca mica de vin(cam 4 sau 5 linguri de vin).
3 linguri de ulei de masline extravirgin pentru prajit.
2 lingurite de ulei de masline extravirgin(pentru picurat pe copane).
1 ceapa rosie.
sare,piper boabe roz,vegeta fara sare(bio),tarhon uscat,rozmarin uscat.
Mod de preparare: Copanele bine curatate si spalate le punem intr-o tava de teflon.Peste copane eu am pus vegeta fara sare,piper boabe roz(acest piper nu este foarte iute,sau cel putin eu asa l-am nimerit),am picurat si 2 lingurite de ulei de masline extravirgin si o cescuta mica de vin alb.Uleiul de masline in combinatie cu vinul, dau o consistenta sosului de vin si este si foarte gustos.Bagam la cuptor pentru 40 sau 45 de minute.Tava de teflon o acoperim cu o folie de aluminiu.Puiul se face foarte repede.Separat pregatim si orezul salbatic pe care l-am spalat si l-am lasat in apa, cel putin 30 de minute.Intr-o tigaita mica de teflon prajim mai intai,cele 3 linguri de miez de flaorea soarelui.Scurgem orezul,tocam ceapa rosie julien.Intr-o tigaie de teflon,punem 3 linguri de ulei de masline extravirgin,ceapa si o calim 2 minute si apoi adaugam 3 linguri de miez de floarea soarelui prajit,orezul scurs si continuam inca 2 minute sa-l prajim.Adaugam 3 cani de apa si il lasam sa fiarba la foc mic.Se stie ca la o cana de orez se pun 3 masuri de apa.Amestecam in orez incontinuu si dupa ce infloreste un pic,il putem baga la cuptor,daca nu vrem sa-l amestecam incontinuu.Cam in 15-20 minute,orezul este gata.Acest orez salbatic se face un pic mai greu decat cel obisnuit.Cand avem si puiul si orezul gata,le putem servi alaturi de un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Toate preparatele tale Carmen sunt deosebit de aspectoase si bune.Felicitarile mele,le meriti din plin.
RăspundețiȘtergereO seara buna!