1 kg ficat de curcan.
500 gr malai grisat.
3 sau 4 linguri de ulei de masline extravirgin,pentru prajit ficatul.
2 linguri de ulei de masline extravirgin, pentru preparatul mamaligutei.
sare,piper roz.
2 sau 3 catei de usturoi.
4 linguri de lapte dulce.
2 linguri de iaurt mai gros.
Punem apa la fiert pentru mamaliguta,cand da in clocot punem malaiul,adaugam sare si 2 linguri de ulei de masline extravirgin.Uleiul de masline extravirgin,este foarte bun in mamaliguta deoarece nu se mai prinde,de fundul recipientului in care facem mamaliguta.Eu am o olita speciala de teflon cu fundul mai gros,pentru ca sa nu se prinda mamaliguta.Fierbem malaiul cam 15-20 de minute,ca sa fie bine facuta mamaliga.Cand este gata o punem pe o farfurie sau platou.Pregatim ficatul,dupa ce l-am spalat bine si l-am lasat la scurs.Eu pun intr-o tigaie de teflon,3 sau 4 linguri de ulei de masline extravirgin il las sa se incinga si apoi rastorn toti ficateii de curcan si amestec repede cu o spatula de lemn.In ficateii punem sare,sau vegeta,fiecare ce doreste.Acesti ficateii se fac foarte repede,cam in circa 7 sau 10 minute.Acum depinde de gustul fiecaruia,mie personal imi plac mai zemosi,mai in sange.Cine doreste sa fie mai prajiti,mai bine patrunsi, ii tine mai mult.Pregatim mujdeiul de usturoi.Curatam usturoiul,il bagam la presa de usturoi si apoi ii frecam cu cateva picaturi de ulei de masline extravirgin,la care eu adaug 2 linguri de iaurt mai gros si completez cu lapte dulce.In mujdei punem sare,sau vegeta,fiecare ce doreste.De asamblarea pe platou,a acestui fel de mancare,ramane la aprecierea si gustul fiecaruia.Pofta buna !!!
Carmen,ce bine arata...........mmmmmm ce pofta mi-ai facut............))))
RăspundețiȘtergereTe pup!