joi, 11 februarie 2010

Gulas de porc cu mazare congelata.






Ingrediente:
1 kg mazare congelata.
1 kg gulas de porc(carne macra de porc-gulas) .
1 cutie rosii tocate in suc de rosii Pomodore.
2 sau 3 linguri de ulei extravirgin.
1 ceapa mare rosie.
2 legaturi de marar verde.
sare,tarhon uscat,piper roz proapat macinat(piper boabe roz).
vegeta tip bio fara sare(plafar).

Mod de preparare: Spalam carnea si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.Curatam ceapa rosie si o tocam foarte fin.Punem ceapa intr-o cratita in 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin si o calim 2 minute.Dupa ce se caleste ceapa, devine un pic sticloasa adaugam si bucatile de carne, pe care le calim amestecand incontinuu ca sa nu se prinda cam 5 sau 7 minute.Adaugam apa cat sa acopere ingredientele si apoi punem si mazarea congelata.Daca este nevoie mai adaugam apa,apoi asezonam cu ce condimente dorim.Eu personal pun vegeta fara sare si piper roz proaspat macinat si un praf de tarhon uscat.Bagam cratita la cuptor pentru 45 de minute.Dupa 45 de minute scoatem cratita si adaugam si cutia de rosii tocate in suc de rosii,pe care in prealabil am incalzit-o separat intr-o craticioara mai mica.Dam mazarea la cuptor pentru inca 15 minute.Cand o scoatem din cuptor punem in mancare si cele 2 legaturi de marar verde tocat marunt.Va da un gust special mancarii. Pofta buna !!!

2 comentarii:

  1. Pup,Carmen
    Ti-am lasat un premiu la mine pe blog.........sper sa-ti placa.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Carmen minunat arata gulasul tau de mazare.Cred ca baietii tai sunt incantati de absolut tot ceea ce le pregatesti tu !
    Felicitari pentru intregul tau blog...

    RăspundețiȘtergere