Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 pachete de foi subtiri de placinta.
1 kg de branza de vaci proaspata.
4 linguri de smantana groasa.
100 gr stafide aurii.
10 linguri de zahar brun.
1 lingura de rom.
ulei pentru uns foile de placinta.
2 oua pentru uns rulourile de placinta.
2 sau 3 linguri de lapte batut.
4 sau 5 linguri de gris.
Mod de preparare: Amestecam branza de vaci cu:10 linguri de zahar brun,4 sau 5 linguri de gris,100 gr stafide aurii,1 lingura de rom,4 linguri de smanta si daca compozitia este prea tare,adaugam si cateva linguri de lapte batut.Trecem la uns foile de placinta,pe fiecare parte cu ulei.Cu ajutorul unei pensule,facem aceasta operatie,care va merge foarte repede.La fiecare rulou de umplut cu branza, voi pune cate 4 sau 5 foi de placinta.Eu am avut norocul sa fie foile de placinta foarte proaspete si sa nu se rupa.Punem peste 4 sau 5 foi de placinta,branza amestecata si apoi rulam si punem in tava,la cuptor pentru 50 de minute.Este o placinta foarte usor de pregatit si foarte gustoasa.Este foarte buna cand o servim calda,dar se mentine la fel de buna si a doua zi.Pofta buna!!!
La Multzi Ani ! Aveti un premiu pe http://inbucatariecutata.blogspot.com .
RăspundețiȘtergereArata tare bine Carmen............mi-ai facut pofta.
RăspundețiȘtergerecarmenus mama,dar ce bine arata,vreau si eu o bucata
RăspundețiȘtergereAvem deosebita placere de a va invita sa va inscrieti in DIRECTORUL www.E-BlogDirector.blogspot.com
RăspundețiȘtergereMultumim !