miercuri, 3 februarie 2010

Spaghete cu scoici.






Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Ingrediente:
1 pachet de scoici, care sunt gata pregatite in sos de ulei (Carrefour).
500 spaghete din faina de porumb(Pasta d'oro,paste fainoase fara gluten 100% din porumb).
50 gr unt.
50 ml vin alb demisec.
sare,piper proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin maruntit.
cateva frunze de menta verde pentru decor.

Mod de preparare: Spaghetele le punem intr-o craticioara la fiert conform cu indicatiile de pe punga.Mai intai punem apa la fiert fara sare.Cand apa da in clocot,punem 50 gr unt,amestecam sa se dizolve bine untul,dupa care adaugam spaghetele intregi.Separat deschidem punga de scoici si vom scurge uleiul din punga,la care adaugam 50 de vin alb.Eu asa am pregatit sosul la acest fel de mancare''''spaghete cu scoici''''.Sosul de ulei se amesteca cu 50 ml vin alb demisec,la care adaugam sare sau vegeta(dupa preferinte)si il dam in clocot odata. Fierband acest sos 2 sau 3 minute,el va capata un gust aparte.Dupa ce am fiert spaghetele punem capacul si le lasam sa se mai umfle sub capac cam 10-15 minute.Cand sunt gata le vom servi cu scoicile deasupra,la care vom adauga sosul de vin cu ulei si vom asezona cu sare,piper proaspat macinat un praf de rozmarin si un praf de tarhon uscat.Pe farfurie putem pune si cateva frunzulite de menta verde.Aceasta menta verde,va da un gust aparte spaghetelor.La acest minunat fel de mancare putem servi si un pahar de vin rosu.Pofta buna !!!

Un comentariu:

  1. Excelenta idee...u sunt marea amatoare de spaghete asa ca voi incerca cu siguranta reteta!

    RăspundețiȘtergere