1 kg pastrama de caprioara.
1 punga tagliatelle(Giovanni Rana).
1 triunghi branza cu mucegai(Fromage bleu).
1 feliuta de cascaval(Penteleu).
100 gr smantana 12,5% grasime.
12 bucati ciupercute.
condimente:sare,piper roz boabe,tarhon uscat,rozmarin uscat.
3 sau 4 frunze de salata verde,3 sau 4 frunze de andive,castravete verde.
Curatam ciupercutele le spalam si le punem pe gratar.In fiecare ciupercuta picuram cateva picaturi de ulei extravirgin de masline(2 sau 3 picaturi sunt de ajuns).Pregatim pastrama de caprioara,o taiem in bucati cam de 2 cm,o ungem cu o pensula cu ulei de masline si o punem pe gratar.Ciupercutele se vor face cam in 15 sau 20 de minute,le scoatem si le punem pe un platou si intoarcem pastrama.Pastrama o incercam cu o furculita sau cel mai bine o gustam sa vedem daca este frageda si facuta.Mie personal imi place mai putin facuta nu uscata.Pregatim frunzele de andive,le spalam si asa cum sunt ca niste barcute,punem in ele catravete verde taiat pe lung si dat cu sare.Pregatim platourile,punem pe fiecare cate 2 frunze de salata verde si barcute de andive in care punem catravete dat cu sare.Punem la fiert apa cu sare pentru tagliatelle,cand da apa in fiert punem tagliatellele si le lasam fix 2 minute,dupa care punem capacul si le mai lasam cateva minute acoperite.Eu am facut exact cum sunt indicatiile pe punga de tagliatelle.Separat facem sosul de cascaval cu branza cu mucegai(fromage bleu).O feliuta de cascaval il taiem in cubulete si il punem intr-o tigaie de teflon intr-o lingura de ulei de masline extravirgin.Incingem bine uleiul si apoi punem cubuletele de cascaval si branza cu mucegai,amestecam incontinuu pana se face aproape ca o pasta si punem si smantana la urma,mai lasam sa dea intr-un clocot si sosul este gata.Cand servim punem peste tagliatelle sosul de cascaval cu branza cu mucegai si presaram bobite de piper roz pe deasupra.Pofta buna !!!
Buna Carmen,
RăspundețiȘtergereNu stiu cum nu am ajuns pe blogul tau pana acum. Noroc cu Bucataras. Pe curand.
Sanda = (adnas54)