joi, 22 aprilie 2010

Mere coapte cu inghetata si scortisoara.






30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
4 sau 5 mere de marime potrivita.
Zahar brun,cateva lingurite de unt,scortisoara,1/2 lamaie pentru a pune cateva picaturi in fiecare jumatate de mar esenta de rom de la Dr Oetker si inghetata.

Mod de preparare: Merele le taiem pe jumatate,scobim cu o lingurita casuta cu seminte.Dupa ce terminam de curatat merele,le punem intr- o tava de yena,in scobitura facuta punem jumatate lingurita cu unt,jumatate lingurita de zahar brun,stropim cateva picaturi de lamaie si un praf de scortisoara.Le vom baga la cuptor cam 25 sau 30 de minute.Fiecare isi cunoaste aragazul din dotare,asa ca le vom verifica dupa 20 de minute daca sunt gata.Cand le vom scoate din cuptor vom pune cateva picaturi de esenta de rom de la Dr Oetker.Pe farfuria pe care vom pune marul copt punem si o cupa de inghetata.Eu am avut inghetata de cacao cu vanilie.Au fost un deliciu.Pofta buna !!!

3 comentarii:

  1. intr-adevar foarte bune ! si eu fac uneori,dar pun inghetata sau crema pe mere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioase mere, Carmen!

    Felicitari pt blog, un premiu te asteapta la mine, daca iti face placere, te astept cu drag sa-l iei cand vei voi.

    RăspundețiȘtergere