joi, 27 mai 2010

Vitel cu varza noua in vasul roman.






4 bucati de friptura de vitel.
1 varza.
250 ml vin alb(pentru marinat carnea).
100 ml vin alb.
2 linguri de mustar.
1 ceapa de apa(tocata julien).
sare,piper roz proaspat macinat,curry,rozmarin,tarhon si alte condimente care ne plac.

Mod de preparare: In primul rand dam carnea de vitel cu mustar dupa care o punem in vin cu condimente dorite(piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,curry) si ceapa rosie taiata julien pe deasupra, pentru cel putin 2 sau 3 ore sa se marineze.Intre timp curatam varza si o taiem in sferturi,ca sa intre perfect in vasul roman peste carnea de vitel.Dupa ce carnea s-a marinat,o scoatem o punem in vasul roman,peste care adaugam sferturi de varza noua,punem capacul la vas si o bagam la cuptor la foc mediu, pentru cel putin 70-80 de minute.Dupa o ora scoatem vasul si verificam cu furculita carnea sa vedem daca s-a facut,daca nu s-a facut o mai bagam cateva minute la cuptor.Eu am avut friptura de vitel,pe care am batut-o in prealabil cu ciocanul de snitele.Carnea a fost foarte frageda si foarte gustoasa.Pofta buna !!!

Un comentariu: