luni, 17 mai 2010

Prajitura cu visine.






Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
300 gr faina.
300 gr unt.
300 gr zahar brun.
8 oua.
1 kg visine(scurse si fara samburi).
1 plic zahar vanilat.
coaja rasa de la 1 buc lamaie.

Mod de preparare: Se freaca mai intai untul cu zaharul brun pana ce devine o spuma,apoi adaugam cate un galbenus pe rand,amestecand de jos in sus incet.Adaugam faina cernuta si albusurile batute spuma tare cu cel putin 2 linguri de zahar brun.In coca rezultata amestecam si coaja rasa de la una bucata lamaie si pliculetul de zahar vanilat.Ungem o tava cu unt sau punem hartie de copt si turnam compozitia in tava.Punem visinile in ce forma dorim(eu am pus visina langa visina). Bagam la cuptor pentru cel putin 60 de minute(acum depinde de cuptorul fiecaruia cum arde).Dupa 50 de minute verificam si facem testul cu scobitoarea ca sa vedem daca s-a copt prajitura.Este o prajitura foarte gustoasa si foarte usor de facut.Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu