luni, 17 mai 2010

Scrumbie cu cartofi copti in vas roman.






Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Ingrediente:
3 buc scrumbie proaspata.
1 kg cartofi de salata.
1 buc lamaie.
1 ceasca de vin(50 ml vin alb)
sare,piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,boia de ardei dulce.

Mod de preparare: Mod de preparare:
Curatam cartofii,ii taiem cubulete,ii asezam in vasul roman cu capac,adaugam condimentele dorite(eu pun boia de ardei dulce,tarhon uscat si rozmarin uscat,sare si piper roz proaspat macinat.Bagam vasul cu cartofi la cuptor pentru cel putin 60 de minute si foarte important este sa aiba capac tava(sau o folie de aluminiu).Eu incerc cartofi dupa 1 ora sa vad daca sunt gata.
Curatam scrumbia de solzi si o punem intr-o tava de yena la cuptor pentru 25 sau 30 de minute(pestele se face foarte repede).Daca nu avem capac,putem pune o folie de aluminiu.Eu asa fac,pentru ca ne place foarte mult pestele sa fie facut in abur la cuptor,sa fie un pic mai suculent.Am facut fiecare scrumbie in tava de yena, forma de cozonac si pe fiecare am pus 2 sau 3 linguri de vin si 1 lingura de apa.Noua ne place sa fie pestele mai suculent si nu uscat.Mare atentie cu scrumbia ca are foarte multe oase,dar este un peste foarte gustos si cu multe calitati.Pofta buna !!!

Un comentariu:

  1. Foarte buna scrumbia.............frumosa prezentare, frumos si bun preparat.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere