marți, 1 iunie 2010

Musaca din legume cu carne de pui.






1,500 gr carne de pui tocata.
3 vinete.
10-12 cartofi de salata.
1 pahar suc de rosii.
1 ceasca de lapte.
25 gr unt.
3 ardei capia rosu copt.
2 sau 3 linguri de ulei de masline presat la rece.
150 gr parmesan ras sau un cascaval mai tare.
condimente:sare,piper roz proaspat macinat,magia aromelor cu gust de gaina de la Knorr.

Punem cartofii la fiert in apa cu putina sare.Vinetele le tai rondele si le presar cu sare pe ambele parti si le las sa-si lase acea zeama din ele,dupa care le pun pe un prosop de hartie absorbant.Intre timp pregatim carnea tocata din piept de pui,amestecata cu condimentele ce le dorim,eu am pus magia aromelor cu gust de gaina,pentru ca nu are niciun pic de sare,sunt doar legume uscate.Calim carnea de pui in 2 sau 3 linguri de ulei de masline presat la rece,la urma punem 1 pahar de suc de rosii,ca sa se omogenizeze carnea,dupa care o dam deoparte.Cartofii dupa ce au fiert eu ii clatesc cu apa rece ca sa pot sa-i curat de coaja.Cartofii curatati ii pisez cu o furculita si trecem la aranjarea preparatului intr-o tava de teflon.Punem un rand de cartofi pisati,un rand de vinete rondele,un rand de carne si asa pana sus,unde am pus ardei rosu capia copt si cateva cubulete de unt(25 gr).Dupa ce am bagat-o la cuptor,aproximativ dupa 60 de minute scoatem tava si punem cascavalul ras sau parmesan ce avem,eu am avut un cascaval mai tare care a mers de minune pe deasupra,s-a format ca un invelis de zapada.Musacaua aceasta a fost foarte buna,ardeiul copt i-a dat o aroma speciala.Pofta buna !!!

Un comentariu:

  1. Carmen, daca ai sti ce pofta mi-ai facut...........arata asa de bine si cred ca este asa de gustoasa si de frumos prezentata ca inghit in sec.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere