miercuri, 14 aprilie 2010

Legume sote,cu copane de curcan.






2 copane de curcan.
1 telina.
2 radacini de patrunjel.
5 morcovi mai mici.
5 sau 6 frunze de salata.
4 linguri de ulei de masline extravirgin.
100 ml vin alb.
sare,piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,legume uscate(bio).

Mod de preparare: Legumele se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb.Apoi se scurge zeama iar legumele se inabusa cu putin ulei de masline, se potrivesc de sare si piper dupa gust .Legumele se inabusa cam 1 minut maxim 2 minute pe fiecare parte si apoi le scurgem bine de acel ulei.Soteul se serveste ca un fel de mancare sau ca o garnitura, la carne facuta la cuptor sau chiar la fripturi.Eu de obicei folosesc soteul,la copane de curcan.Copanele de curcan curatate si crestate pe ambele parti le vom baga la cuptor intr-o forma de yena,adaug o jumatate de ceasca de vin si 2 sau 3 linguri de ulei de masline.Uleiul se pune proportional cu cantitatea de carne.Pun capacul la vasul yena si bag la cuptor pentru cel putin 60 de minute.Dupa ce intorc copanele pe cealalta parte(aproximativ 30 minute),adaug si legumele deja fierte si trase in ulei de masline.Dupa inca 30 de minute vom putea sa servim acest minunat fel de mancare.Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu