luni, 22 martie 2010

Tort cu struguri rosii si crema de iaurt.






Ingrediente:
1 blat de vanilie(Kaufland).

Pentru crema:
6 linguri zahar brun;
2 linguri zeama de lime;
2 plicuri zahar vanilat;
2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker;
300gr smantana Covalact 15% grasime;
500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale);
300 gr crema de iaurt;
300 gr branza de vaci dulce;
2 linguri de zeama de lamaie, pentru crema de iaurt.
2 linguri rom,2linguri Amaretto,2 plicuri ness,1 plic Bourbon-Vanille Aroma,pentru siropul cu care vom ,insiropa blatul si jumatatile de piscoturile,la care vom adauga si apa plata.Siropul trebuie sa aiba cel putin 250 ml.
20 piscoturi de sampanie;

Pentru decor:
Boabe rosii de struguri(circa 1 strugure, cu boabe mari si tari,ca sa putem sa le taiem in doua).

Mod de preparare: Mod de preparare: Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Mentionez ca nu trebuie sa fie fierbinte gelatina cand o turnam peste crema de iaurt. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa.
Trecem la prepararea siropului din 2 linguri de rom(esenta,sau rom de baut)2 linguri de Amaretto,1 plic Bourbon-Vanilla Aroma,2 pliculete de ness,3 sau 4 linguri de zahar(depinde cat de dulce ne place sa fie siropul)si adaugam apa plata pana la 250 ml.Lasam siropul sa se raceasca si apoi trecem la insiroparea blatului si a piscoturilor.
Insiropam blatul,apoi adaugam crema de iaurt in care am pus si cateva boabe de struguri taiate cubulete mici.Punem crema din abundenta,pe margine punem jumatatile de piscoturi inmuiate in sirop.Crema se pune pana la nivelul piscoturilor.Specific ca am o tava mai mare in care fac acest tort cu crema de iaurt si orice fel de fructe.Pentru ca tortul sa iasa frumos si drept,dupa ce l-am terminat tai o folie de aluminiu si o impaturesc in patru pe lungime,cu care vin de jur imprejurul tortului,ca sa nu alunece crema si apoi il pun la frigider pentru cel putin 3 ore ca sa se intareasca crema.Este un tort foarte delicios si racoros.Mare atentie si cu insiroparea piscoturilor care se face rapid si nu le insiropam prea mult,altfel nu ar mai sta drepte.Se vede in poze,cum am procedat.Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu