3 gutui mari.
300 gr zahar brun.
7-8 biscuiti de cacao cu scortisoara.
1 baton de scortisoara.
2 pliculete de zahar vanilat Dr Oetker.
esenta de vanilie de la Dr Oetker.
1 lamaie.
Mod de preparare: Curatam gutuile de coaja si de samburi,le spalam bine si le punem in apa la fiert.Dupa ce s-au fiert punem zaharul,plus pliculetele de zahar vanilat.Fiecare este liber sa-si puna zahar cat doreste.Eu am pus 300 gr pentru ca am facut intr-o craticioara mai mica.La urma dupa ce s-a fiert adaug si cateva feliute de lamaie si esenta de vanilie.In cana in care servesc compotul pun si un baton de scortisoara ca sa-i dea gust si miros.Mentionez ca nu il pun la fiert,deoarece se amaraste compotul.Acest compot merge servit dimineata,alaturi de cativa biscuiti de cacao cu scortisoara.Pofta buna !!!
Imi place tare mult acest compot..........este foarte aromat.
RăspundețiȘtergereTe pup ,Carmen!
draga carmen,am incercat sa intru sa fac comentariu aici la tine,dar mi-a fost imposibil.acuma nu stiu din ce cauza ,dar pur si simplu se bloca totul.vroiam sa-ti spun ca te asteapta un buchet de flori de florii si un premiu.
RăspundețiȘtergerespor la treaba !
Invierea Domnului sa va aduca armonie in casa si in gand, impacare si regasirea intelepciunii in sanul familiei. Hristos a inviat!
RăspundețiȘtergere