Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Ingrediente:
1 blat de vanilie tip tarta(Kaufland).
Pentru crema:
6 linguri zahar brun;
2 linguri zeama de lime;
2 plicuri zahar vanilat;
2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker;
300gr smantana Covalact 15% grasime;
500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale);
300 gr crema de iaurt;
300 gr branza de vaci dulce;
2 linguri de zeama de lamaie, pentru crema de iaurt.
20 piscoturi de sampanie;
Pentru decor:
1 borcan piersici din compot(jumatati).Compot la borcan de la ''Olympia'',sunt mai tari piersicile si se orneaza frumos.
Mod de preparare: Mod de preparare: Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa.
Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar, se aseaza blatul de tarta, se insiropeaza cu putin sirop din compotul de piersici,la care am adaugat si niste Amaretto, pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata crema de iaurt. Peste crema punem din loc in loc feliute de piersica din compot, cu putin sirop.Dupa ce l-am montat eu insiropez si piscoturile pe rand si apoi vin cu folie de aluminiu pusa in patru ca sa sprijin tortul bine si apoi il bag la frigider pentru cel putin 3 sau 4 ore ca sa se intareasca crema de iaurt. Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.Am pus mai multe poze ca sa se vada exact cum am procedat.Va garantez ca a fost un tort delicios si care s-a mancat rapid.Pofta buna!
Un tort racoros si foarte bun. Sanda
RăspundețiȘtergerefoarte bun tortul tau !
RăspundețiȘtergere