Friptura de curcan, cu paste si sos Gran Cucina
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
5 medalion de curcan(copan dezosat).
200 gr paste Arnos,frunzulite(paste cu oua).
1 cutie Gran Cucina(sos special pentru paste,spaghete).
1 galbenus de ou.
50 ml vin alb.
sare, piper proaspat macinat,un praf de oregano(cine doreste poate sa puna mai mult)puteti folosi ce condimente va plac mai mult.
knorr delikat cu pui si usturoi.
Mod de preparare:
Spalam si stergem medalioanele de curcan cu un prosop de unica folosinta(hartie)si apoi le punem pe gratarul deja pregatit.Medalionul de curcan se face foarte repede pe gratar,in cel mult 20 de minute.Punem apa la incalzit pentru paste,fara sare.Cand apa da in clocot,turnam pastele si adaugam si un cub de unt.Le fierbem conform cu indicatiile de pe plic,cel mult 5 minute dupa care asezam capacul peste oala si le mai lasam cateva minute.Separat facem sosul:punem intr-o tigaie toata cutia de Gran Cucina,adaugam vinul,sare,putin piper proaspat macinat,un praf de oregano(cine doreste poate sa puna mai mult),la urma adaugam si galbenusul si amestecam incontinuu.Mentionez ca acest sos nu se lasa pe foc sa fiarba,se face foarte rapid(in cel mult 3 minute este gata).Asejam in farfurie pastele si medalionul de curcan si adaugam sos din abundenta,cine doreste poate sa-si puna si ketchup.Asezam pe marginea farfuriei cateva frunzulite de menta.Se poate folosi si knorr delikat cu pui si usturoi,care au un gust minunat.Pofta buna !!!
Sosul, Gran Cucina,da acestui fel de mancare, un gust deosebit.
RăspundețiȘtergere